#kínai konyha





Minden gyanús, minden ehető – nagyipari piacozás Kínában
2014. July 25. 09:32

Minden gyanús, minden ehető – nagyipari piacozás Kínában

Nem ismerik (el) a kés és a villa létjogosultságát az étkezésben, és gasztronómiailag ki sem lépnek a tészta-zöldséges hús-leves háromszögből azon a különös területen, ahol a régi, évtizedekkel korábbi Shenzhen még él, és működik. Ételpiaci körkép Kína leggyorsabban fejlődő városából.

Szabó M. István (Shenzhen, Kína) Szabó M. István (Shenzhen, Kína)

Etesd a Kígyót!
2013. February 08. 07:57

Etesd a Kígyót!

A világ másik fertályán ezekben a napokban lázasan készülődnek, hogy minden együtt legyen a holdújévi ünnepekre, amelyek hivatalosan négy napig, igazából viszont két hétig is eltarthatnak. A legnagyobb becsben mostanság a Kígyó jegyében szülöttek állnak, ők hoznak nagy szerencsét a házra, amint február 9-én éjjel beköszönt az újév.

Gy. Zs. Gy. Zs.